This post has been migrated and imported into different systems over the years, I have not had a chance to format this post manually so it may be hard to read but I have left it here as a reference.

Jag har skrivit en guide på hur man använder Wordpress efter att jag har fått flera frågor på flera olika delar av Wordpress och hur det fungerar. Om du vill ladda ner Wordpress så finns det här. Om du inte vet hur man installerar wordpress så finns det flera webbhotell som gör det gratis. Någon som är bra på datorer kan troligen göra det väldigt billigt.

(image removed)

Header – Detta är delen högst upp på en hemsida, det är vanligt att ha en logga här och meny. Ibland så tillåter den som skapat temat att menyn kan ändras direkt inne i Wordpress. Annars skapas menyn automatiskt för varje sida som skapas i Wordpress. Jag återkommer till menyer senare.

Content – Här kommer alla inlägg och sidor att visas. Allt som du skriver i Wordpress kommer att visas här och anpassas efter formatet som du har använt när du skapat sidan eller inlägget.

Sidebar – Den här brukar finnas på höger eller vänster sida av sidan eller så har man tagit bort den helt. I vissa teman så kan man ändra detta. Sidebar är till för extra information. Många använder det för reklam, externa länkar, eller uppdateringar och länkar från sociala nätverk som Facebook och Twitter. Har kan man använda flera olika widgets, jag går igenom widgets senare.

Footer – Det är vanligt att ha copyright information och ibland länkar har. Den som har designat temat brukar lägga in en länk här. Footern kan variera mycket mellan olika teman. Ibland har footern meny support och mer avancerade teman kan använda widgets på samma sätt som med sidebar.

Del 2 - Wordpress inlägg och sidor