This post has been migrated and imported into different systems over the years, I have not had a chance to format this post manually so it may be hard to read but I have left it here as a reference.

Del 3 - Hur man använder Wordpress - Widgets

(image removed)

För att ändra menyer i temat så kan går man till submenyn ”Menyer” under menyn ”Utseenende”.

(image removed)

Nu är vi på meny sidan. Sidor som du skapar kommer automatiskt att läggas till på din meny när du skapar dem. För att ändra var varje objekt av menyn finns så är det bara att dra boxarna upp och ner. För att skapa en submeny så kan du dra boxen åt sidan. Det finns flera olika delar på sidan och jag har ritat några pilar som beskriver varje del.

1 – Här är namnen på alla dina menyer, tryck på + för att lägga till mer menyer och glöm inte att spara dom. Menyers namn är för det mesta bara en referens och kommer inte att visas på framsidan av hemsidan.

2 – Beroende på vilket tema du har som kommer det att finnas ett sätt att välja vilka menyer som ska visas på olika delar av sidan. I mitt tema så kan jag välja menyer för både min navigation i headern och navigationen för min footer.

3 – Här kan jag skapa en extern länk för min meny. Skriv in länken där det redan står http:// och sedan namnet för länken under det.

4 – Alla sidor som du har finns här, du kan lätt lägga till sidor genom att trycka checkboxen till vänster om sidans namn och sen trycka på ”Lägg till i meny”.

5 – Det syns knappt, men sista rutan är för kategorier. Om du har en eller flera kategorier för inlägg så kan du lägga in dem här på samma sätt som du la till sidor ovan.