This post has been migrated and imported into different systems over the years, I have not had a chance to format this post manually so it may be hard to read but I have left it here as a reference.

Del 1 - Hur man använder Wordpress - Intro

Inlägg

(image removed)

Logga in i administrations delen och tryck på inlägg för att se inlägg och skapa nya inlägg. För att logga in i Wordpress så kan du gå till hemsidan där wordpress finns och sen lägga till wp-admin till länken. www.minhemsida.com blir då www.minhemsida.com/wp-admin.

(image removed)

När du skapar ett nytt inlägg visas en sida som ser ut så här. Högst upp på sidan skriver du titeln. För att sedan publicera sidan så att den visas måste du trycka på publicera längst ut till höger på sidan. Jag har markerat vissa områden på sidan som jag ska förklara mer om.

1 – Klicka här för att lägga in bilder och videos i ditt inlägg. En ny ruta kommer att öppnas där du kan dra in filer eller hitta en fill genom att trycka på knappen ”Välj filer”. Sedan så är det bara att infoga filen i inlägget.

2 – Det finns en liten knapp här som du kan trycka för att få flera olika val som du kan använda för att ändra formatet av sidans innehåll. Många av dem funktionerna som finns här är väldigt lika som dom som används i till exempel Microsoft Word.

3 - Dom här två knapparna ändrar mellan visuell och html. Om man inte kan något om html så är det bäst att alltid vara i visuell men om du behöver göra något mer avancerat direkt i kod så går det att göra lätt i html.

4 – Här nere finns ofta extra funktioner för temat. Ibland finns det inget extra här men i mitt exempel så har jag en funktion som lätt lägger till shortcodes i mitt inlägg.

5 – Detta är kategorier för ditt inlägg. Du kan välja en eller flera kategorier. Jag brukar bara använda en kategori när jag bloggar men det kan vara bra att ha flera om du skriver om flera olika saker.

Sidor

Sidor är nästan samma sak som inlägg, du ändrar som på samma sätt och sparar på samma sätt. Sidor har inga kategorier men har ibland ett nummer för order. Detta numret kan användas för att ändra positionen av sidan i menyer och liknande.

Del 3 - Hur man använder Wordpress - Widgets