This post has been migrated and imported into different systems over the years, I have not had a chance to format this post manually so it may be hard to read but I have left it here as a reference.

Del 2 - Hur man använder Wordpress - Inlägg och sidor

Temat du använder måste ha support för widgets för att du ska kunna använda dom och dom flesta teman klarar detta.

(image removed)

För att komma till widgets sidan gå till utseende i menyn och välj sedan widgets.

(image removed)

Widgets sidan ser ungefär ut så här beroende på vilket tema du använder och vilka tillägg som finns. På höger sida har jag områden där jag kan lägga in widgets. Alla widgets som jag kan använda ligger i stora rutan på vänster sida. Om jag vill lägga till en av dom till min sidebar så behöver jag bara dra den med musen till det rätta området. I min wordpress har jag en widget som är en text widget som jag kallar för ”Min Favoritsida” där jag visar en hemsida som jag gillar mest. Jag kan lätt ändra denna widget genom att trycka på neråt pilen.

Jag har också flera andra områden som kallas för Footer sidebar. Det är områden som är anpassade speciellt till mitt tema och kanske inte finns på andra teman. Dom funkar exakt likadant som sidebar widgets.

Det finns en widget som heter anpassad meny som låter dig skapa en meny för en widget. Skapa menyn och lägg till den till detta widget.

Del 4 - Hur man använder Wordpress - Menyer